Vesti

Eskobar bio na meti plaćenika u hotelu na Novom Beogradu, greškom ranjen biznismen!

Ranko Radošević (54) iz Nikšića, zvani Eskobar, koji je ubijen 9. marta na benzinskoj pumpi u Rušnju, pre četiri godine preživeo je atentat! Kako Alo! ekskluzivno saznaje, on je bio meta napada 10. decembra 2019.u hotelu „Kraun plaza“ u Beogradu, kada je hicima iz snajpera ranjen njegov zemljak, biznismen Miodrag Daka Davidović (66)!

Izvor našeg lista otkriva da je sada pokojni Radošević te večeri u lobiju sedeo za istim stolom s Davidovićem i vladikom Joanikijem. Kada su u 21 čas izašli iz hotela, metak je pogodio nikšićkog biznismena u ruku. Do danas niko nije mogao ni da pretpostavi ko je bio prava meta atentatora, budući da se o Radoševiću do njegove smrti nije mnogo znalo. Međutim, policija sumnja da je upravo on bio na nišanu snajperske puške, ali da su plaćenici greškom upucali Davidovića.

Foto: Nenad Vujanović

 

Od Željezare do porodične firme

Miodrag Daka Davidović vlasnik je firme „Neksan“, koja je osnovana 1992. godine kao porodično preduzeće. Pre toga je 12 godina kao ekonomista radio u Željezari Nikšić.

„Neksan“ je, kako piše na sajtu, preduzeće koje se sada bavi građevinarstvom. Podgorica, Budva, Kotor i Nikšić su gradovi u kojima Davidović podiže zgrade i apartmane. On je bio glavni finansijer renoviranja Manastira Ostrog, a sagradio je i Manastir Svetog Save na Goliji, kod Nikšića, zbog čega ga je patrijarh srpski Irinej odlikovao Ordenom Svetog Save prvog stepena.

– Crnogorski biznismen je u tom trenutku planirao da napusti svoje privatne poslove i da se posveti politici. To je bilo dovoljno da posumnja u motiv napada. Ipak, nikada nije otkriven validan razlog za pokušaj atentata na njega. Laici su čak prstom upirali i u vladiku Joanikija, smatrajući da je možda on bio meta ubica. Međutim, opravdani osnov za takvu pretpostavku nije postojao. Sklapanjem kockica posle ubistva Radoševića na pumpi i češljanjem njegove istorije, policija je prikupila dovoljno dokaza koji ukazuju na to da je pre četiri godine pukom srećom i – po svemu sudeći nestručnošću plaćenika – izbegao smrt – navodi naš izvor.

Foto: Nenad Vujanović

 

 

Kako saznajemo, sumnja se da su tada atentat na Radoševića naručile iste osobe koje su unajmile plaćenike da ga ubiju u Rušnju. 

– Te sumnje potkrepljene su činjenicom da su atentatori iskoristili gotovo isti modus operandi posle ispaljenog hica. Nedaleko od hotela na Novom Beogradu, policija je pronašla automobil „reno“, a u njemu snajpersku pušku iz koje je pucano. Vozilo je bilo spaljeno, baš kao u slučaju ubistva Radoševića pre osam dana u Rušnju – objašnjava naš sagovornik.

Alo!

 

Podsetimo, za likvidaciju Radoševića uhapšeni su Stefan Z. (28) iz Lebana i Luka V. (26) iz Kraljeva.

Njih je policija pronašla u stanu na Novom Beogradu, u kojem je zatečena i maloletnica (17), kojoj su lisice stavljene zbog saučesništva. U Sarajevu je nekoliko dana kasnije uhapšena studentkinja iz Brčkog Azra Šabanović (21), a potom i njen dečko Marko Pjanović. Navodno, njihova uloga je bila da namame Radoševića u kafić, glumeći kupce automobila. Ipak, umesto njih došle su ubice i u žrtvu ispalile sedam metaka.

Kako je Alo! prvi eksluzivno objavio, sumnja se da su zločin naručili vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegova desna ruka Nikola Vušović Džoni sa Vračara.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Daka: Te večeri se desilo nemoguće

Miodrag Daka Davidović oglasio se tri dana nakon pucnjave u hotelu i rekao da mu je sve jasno, ali da ništa ne može da otkrije.

– Sada sam odlično. Sve mi je jasno, ali ne mogu da prejudiciram do kraja. Policija nije završila svoj deo posla. Dok oni ne zaokruže, ne smem ništa da kažem. Ali sve je meni jasno. Živim u veri sa Gospodom. Da je trebalo da se desi, desilo bi se. Sa trideset metaka i optičkim nišanom bilo je nemoguće promašiti, ali Gospod i Sveti Vasilije Ostroški su me spasli – rekao je tada Davidović.

Izvor:
Alo.rs