Vesti

Eskobar izrešetan zbog Vukotićevog naslednika!

Policija traga za dvojicom maskiranih napadača zbog sumnje da su juče na benzinskoj pumpi u Rušnju hicima iz vatrenog oružja ubili Ranka Radoševića (54) iz Nikšića, zvanog Ranko Eskobar, vođu nikšićkog klana i bliskog saradnika „škaljaraca“.

 

 

Zločin se dogodio u 11 sati u kafiću na pumpi dok je Radošević, koji je bio stalni gost, pio kafu. Napadači su ušli i najpre ispalili četiri hica u njegovo telo, a potom još dva u glavu.

 

 

Alo! je na portalu objavio ekskluzivni video-snimak na kojem se vide dvojica muškaraca s kapuljačama i hirurškim maskama na licu, a za koje se sumnja da su ubice.

Kod Mesara nađen Eskobarov BMW

 

Sumnja da je ubijeni Radošević sarađivao i s klanom Veljka Belivuka jer je početkom 2021. u voznom parku Marka Miljkovića Mesara pronađen BMW I3, koji se vodio na njegovo ime.

– Osim automobila, Miljković je u svojoj kući imao i saobraćajnu dozvolu na Radoševićevo ime, kao i polisu osiguranja za to vozilo – rekao je ranije izvor. 

undefined

 

 

Posle zločina na Petlovom brdu pronađen je zapaljeni sivi „pasat karavan“.

– Ubice su navodno tim automobilom pobegle, a potom ga zapalile kako bi uništile dokaze – navodi naš izvor.

Advokatu iznudili pare

 Radoševićevo ime se u medijima pominje od 2006. godine, kada je s tadašnjim vođom bežanijskog klana Goranom Mijatovićem hapšen zbog iznude nad advokatom Branimirom Guglom u Beogradu.

 

undefined

 

 

Kako Alo! saznaje, ubistvo su naručili vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegova desna ruka Nikola Vušović, zvani Ludi Džoni, koji je i šef vračarskog klana. Motiv je, navodno, sukob u vezi s trgovinom narkoticima.

undefined

 

– Radošević je bio jedan od glavnih distributera droge za škaljarski klan i predstavljao je ozbiljnu konkurenciju suprotstavljenoj bandi. Zvicer i Vušović poslali su dvojicu mladića, kojima su čak mizerno platili za taj „prljavi“ posao. Radoševića je namamio jedan njihov saradnik, koji je lažno pristao da od njega kupi automobil. Dogovor je bio da se sastanu u kafiću i zaključe kupovinu, ali su, umesto „kupca“, došle ubice. Interesantna je i činjenica da je Radošević ubijen na tačno šest meseci od likvidacije šefa „škaljaraca“ Jovana Vukotića u Istanbulu, a i taj zločin se pripisuje vođi „kavčana“ Radoju Zviceru – objašnjava naš sagovornik.

undefined

 

 

Šarić ga pomenuo na suđenju

Ime ubijenog Eskobara pominjalo se i na suđenju narko-bosu iz Pljevalja Darku Šariću. Tokom suočavanja sa svedokom-saradnikom Nebojšom Joksovićem, Šarić je izjavio da on „laže kako bi zaštitio Ranka Eskobara iz Nikšića“.

undefined

 

Kako prenose crnogorski mediji, Radošević je blisko sarađivao i s Bobanom Baćovićem, zvanim Džeger, koji sada slovi za novog vođu škaljarskog klana. Sumnja se da je ovaj zločin upravo poruka upućena njemu.

Sule, voli te seka zauvek

Na društvenim mrežama juče se od Radoševića oprostila i bivša supruga njegovog kuma Gorana Mijatovića Mite sa Bežanije, koji je ubijen u eksploziji bombe podmetnute pod automobil.

„Sule moj, voli te seka zauvek“, napisala je ona uz sliku koju je objavila.

U trenutku zločina bilo je mnogo gostiju u kafiću. Jedan od njih opisao je kako se ubistvo dogodilo.

 

 

 

U laži su kratke noge, u izdaji prljava duša

Šest meseci nakon ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu, njegova supruga Maša dala je čitulju s porukom:

„Nakon pola godine bol zbog gubitka ne jenjava. Teši me saznanje da su tvoja ljubav i dobrota ovekovečeni dobrim delima kako prema svojim najmilijima, tako i prema svom narodu. I dok se u nesreći otkrivaju, sreća se ne može kupiti novcem za koji je prodat obraz. U laži su kratke noge, a u izdaji prljava je duša. Dok i poslednji grumen zemlje spokojno postoji u tvom rodnom Čevu, obraz i čast ćeš imati! Volimo te, zauvek tvoji, supruga Maša, ćerka i sin“, napisala je Maša.

 

 

 

 

– Kada sam ušao, video sam ga kako pada, a potom se stvorila lokva krvi. Video sam samo jednog napadača kako beži, drugog nisam. Ispaljeno je sigurno pet ili šest hitaca. Svi su se bacili na pod iza fotelja. Isprva niko nije znao ko je meta – priča očevidac.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

Izvor:
Alo.rs