Vesti

Heroji nežnog srca su tu da brinu o bezbednosti i da izmame osmeh na lice

Naši pripadnici, predvođeni vatrogascem Zigijem, koji je osvojio vaša srca, na vaš Dan žele da vam poruče da je vaša bezbednost za njih važna ne samo danas, već svakoga dana. Zigi ide u penziju, ali oni će biti tu da pomognu, da brinu o vašoj bezbednosti i da vam izmame osmeh na lice.

Foto: MUP Srbije

 

Spasilački iliti službeni pas Zigi smatra se inače ravnopravnim članom Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije MUP.

Zigi je belgijski ovčar malinoa, star devet godina, obučen i osposobljen za pretragu i spasavanje živih ljudi iz ruševina i na otvorenom prostoru. Prošao je osnovnu obuku iz poslušnosti i osnovnu obuku za spasavanje i pretragu lica.

Učestvovao je na međunarodnim vežbama u Ljubljani 2017. i 2019. godine i u potragama za nastradalim u Tehničko-remontnom zavodu Kragujevac. Pomagao je i u pretragama za nestalima u Zaječaru, Nišu, Valjevu i mnogim drugim gradovima.

Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije sa 45 pripadnika i spasilačkim psom Zigijem tokom osam dana angažovanja u Turskoj dali su svoj maksimum u akcijama pronalaženja i spasavanja žrtava razornog zemljotresa.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

 

 

Izvor:
Alo.rs