Vesti

Hrvatin prića o svim zločinima klana

Na ročištima koja su se održala 20. 21. i 23. februara gledale su se fotografije iz kuće strave u Ritopeku gde su pripadnici klana, kako se sumnja, ubijali, a potom u mašini za mlevenje mesa ustinjavali delove tela svojih žrtava.

Srđan Lalić, svedok-okrivljeni koji je mesecima unazad iznosio zastrašujuće detalje svedočio je o fotografijama.

 

 

Prvog dana ročišta, 20. februara u sudnici je nastao potpuni haos jer se advokati nisu slagali sa odlukom Suda da Lalić u tom trenutku svedoči o fotografijama dok su u sudnici prisutna još dva svedoka-okrivljena.

Međutim, sudija je odbila predloge advokata a potom je ročište počelo sa uvidom u foto-dokumentaciju.

Prvo o čemu je Lalić govorio i svedočio bile su fotografije koje su nastale u prostoriji na Partizanovom stadionu u Humskoj ulici. Na pojedinim fotografijama videla se puška koju je, prema rečima Lalića, na stadion doneo Aleksandar Gligorijević zvani Puki, kako se sumnja, jedna od žrtva klana Belivuka i Miljkovića.

Foto: Alo ilustracija M.J.

 

 

Priznao ubistva

Bojan Hrvatin, koji je u zatvoru Zabela odslužio kaznu za ubistvo navijača Bojana Majića, na slobodi je proveo nešto više od godinu dana pre nego što je ponovo uhapšen u julu 2021, šest meseci posle hapšenja pripadnika Belivukovog klana.

On je, kako je pisano, čim su mu stavljene lisice odlučio da progovori i ispriča sve što zna u zamenu za blažu kaznu od doživotne robije koja mu je pretila.

– Do sada je priznao ubistva Gorana Veličkovića Goksija, Nikole Mitića, Milana Ljepoje, Zdravka Radojevića, Lazara Vukićevića i Aleksandra Gligorijevića – rekao je sagovornik .

Tokom njegovog svedočenja, na fotografijama su se videli tragovi, nalik na krv, zbog čega je sudija svedoka-okrivljenog pitala kako je moguće da su tragovi ostali. Lalić je tvrdio da prilikom ubistva Lazara Vukićevića “sve do momenta uništavanja tela nije postavljen gornji šator, a pošto je imao dugu kosu krvario je iz glave i tako je došlo do toga”. S obzirom da se na prikazanim fotografijama radi o kući, a ne o “tajnoj prostoriji” u kojoj je prema rečima Lalića, Vukićević ubijen, tužilac je tražio od Lalića da pojasni na koje tragove Lalić misli.

Lalić je kratko odgovorio da se odnosi na tragove u “tajnoj prostoriji”, a odmah nakon toga u sudnici je nastao potpuni haos. Advokati, sudija i tužilac su pričali u isto vreme, a sudija je izrekla pauzu od 30 minuta.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

 

 

Izvor:
Alo.rs