Vesti

Jasmini ponovo odloženo suđenje! – Alo.rs

Suđenje Jasmini Bajović (43), koja je optužena za ubistvo supruga Milorada u kući u Surčinu odloženo je danas.

Veštak Gavrilo Šćepanović je odgovarajući na pitanja branioca optužene na prethodnom ročištu koje je održano rekao da u ovom konkretnom slučaju stanje teške alkoholisanosti kod ubijenog Milorada Bajovića nije bitno uticalo na brzinu krvarenja. On je dodao da takođe nije bitno uticala konstitucija oštećenog, odnosno što je bio mršaviji, ali je dodao da bi posledice bile lakše da je ubijeni imao deblju odeću na sebi i da je bio gojazniji, navodi Telegraf.rs

Pričajući o udaljenosti između ubijenog i optužene, veštak je rekao da su bili na “dohvat ruke”. Objasnio je da je mesto uboda bilo “nezgodno”, odnosno u grudi, zbog čega je oštećeni iskrvario nakon za samo sat i po vremena.

Takođe je rekao da optužena nije mogla da proceni gde je srce oštećenog u trenutku ubadanja, jer je bila u afektivnom stanju zbog ranijeg zlostavljanja.

Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

 

Branilac optužene je na kraju suđenja predložio da se uradi novo veštačenje, smatrajući da Šćepanović nije dao sve odgovore na postavljena pitanja, sa čim se sudija složila i odredila novo veštačenje koje će uraditi drugi sudski veštak.

Jasmina je, pri iznošenju odbrane, ispričala da je njen suprug pre podne izašao iz kuće, a da se vratio oko 17 sati pijan, te da ju je vređao i ošamario tri puta, a da ga je potom njihov sin sklonio od nje.

Kada je suprug nastavio da je vređa iz druge sobe, ona je, kako je izjavila, rekla da želi razvod braka. U ruci je imala nož jer je, kako je istakla, želela da sinu pripremi da jede, a taj nož je postao sredstvo kojim je izvršila ubistvo supruga.

– Ne znam šta je na kraju puklo u meni. Provocirao me je i rekla sam da prestane. Imala sam veliki, crni, kuhinjski nož u ruci. Više ne znam ni odakle sam ga uzela. On je krenuo ka meni da me udari, uhvatio me je za vrat. Sklonila sam mu ruku i lupio mi je šamar. Refleksno sam reagovala, podigla ruku i ubola ga jednom u grudi – rekla je Jasmina tokom iznošenja odbrane.

Kako su njeni sinovi ranije ispričali, njihova majka je nakon ubistva stavila nož u kesu i mirno ispred kuće sačekala da dođe policija.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

 

Izvor:
Alo.rs