Vesti

Još čujem vrisku mališana, te scene ću pamtiti dok sam živ!

– Nisam spavao celu noć, kako zatvorim oči pojave mi se slike požara i dece. Gorim iznutra, tuga… U trenutku nestaše dečica. Čuo sam da je njihova majka u drugom stanju, u petom mesecu trudnoće – kaže za Alo! Duško Ristović iz Novog Pazara, prvi komšija porodice Atia čija su deca Mokbel, Fares, Saleh i Zein izgorela u požaru koji je zahvatio stan u kojem su živeli.

Društvene mreže

 

Duška smo zatekli ispred zgrade gde je sve vreme gledao u prozore sobe u kojoj su pronađena ugljenisana tela mališana od kojih najstarije ima četiri i po godine, a najmlađe pet meseci.

Deca sahranjena, majka na psihijatriji

Mališani, koji su izgoreli u svojoj sobi, sahranjeni su na groblju Gazilar u Novom Pazaru, a sahranu je organizovala porodica njihove majke Amre koja je zbog opekotina hospitalizovana u novopazarskoj bolnici.

– Majka je zadobila lakše opekotine i njeno stanje je stabilno sa hirurške strane. Konzilijum je doneo odluku da bude transportovana u Specijalnu bolnicu „Laza Lazarević“ u Beogradu. 

– Još čujem vrisku dece… Ne mogu to da potisnem. Sa jednim mladićem, prolaznik je bio, razbili smo ulazna vrata, otuda je kuljao gust dim i nismo mogli da uđemo. Roditelji dece su bili na balkonu, otac je dozivao pomoć i na engleskom govorio da su deca u stanu. Pretužne slike koje ću pamtiti dok sam živ – kazao je Ristović.

Alo/ M. J.

 

On dodaje da se od rane zore čula galama i vriska iz tog stana. 

Alo/ M. J.

 

Ocu koji je živ goreo potrebni krv i koža

Otac Abdulrahim Atia, egipatski državljanin kojeg je Amra upoznala tokom studija u Beogradu, životno je ugrožen. Zbog opekotina opasnih po život i trovanja ugljen-monoksidom transportovan je za Beograd.

On ima više od 50 odsto opekotina na telu. Porodica je preko društvenih medija apelovala na dobrovoljne davaoce kože i krvi.

– Iz njihovog stana je često dopirala galama. Da li su se svađali ili je nešto drugo u pitanju, to ne znam. Nešto kasnije osetio sam miris paljevine, pa sam izašao da proverim o čemu se radi. Odmah mi je postalo jasno da se u njihovom stanu nešto zapalilo. Onda je dotrčao taj mladić koji je sa ulice video da kulja dim – priča Duško i dodaje da je policija više puta ranije dolazila kod njihovih komšija i da na osnovu toga pretpostavlja da su oni imali porodičnih problema.

Alo/ M. J.

 

Izvukao dečja tela iz buktinje

U ovom užasu, jedna priča hrabrosti i požrtvovanja dala je svima nadu i veru da još uvek postoje junaci koji su spremni na nesebične podvige za dobrobit drugih. Kako prenosi Radio-televizija Novi Pazar, hrabri, mladi policajac Arslan Arslanović bez razmišljanja i straha za vlastiti život utrčao je u stan koji je bio u plamenu, sekirom je razbio prozor, ne znajući kakva ga sudbina čeka. Kada je ušao, začula se jaka eksplozija, što je dodatno uplašilo sve one koji su bili ispred zgrade. Ipak, Arslanović se nije uplašio, već je hrabro nastavio svoju misiju i iz stana izneo decu kroz prozor. Zbog gutanja dima njemu je nakon ovog događaja ukazana medicinska pomoć.

 

Ovu nezapamćenu tragediju u Novom Pazaru najverovatnije je izazvala grejalica, ali ovo nije zvanično potvrđeno. Uviđaj su obavili forenzičari iz Beograda i očekuje se da njihov izveštaj otkrije uzrok izbijanja plamena.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

Izvor:
Alo.rs