Vesti

Komšije pričaju šta je unesrećena porodica želela da uradi pre tragedije

Požar je buknuo oko 7 sati u Ulici 12. Srpske brigade u Novom Pazaru, u porodičnom stanu gde je porodica živela poslednjih godinu dana i to navodno zbog grejalice na kojoj se sušio veš.

”Probudile su nas sirene Hitne pomoći, vatrogasci i policija i kad smo pokušali da iazađemo iz zgrade, vatrogasci su nam rekli da se vratimo u stan jer se dogodio požar i da ima stradalih. Osetio se jak miris paljevine i crni gusti dim u celoj zgradi. Ubrzo su nam rekli i gde je izbio požar”, kaže jedan od stanara zgrade.

BELIĆ: Uzrok smrti dece u požaru u Novom Pazaru verovatno ugljenmonoksid (FOTO)

Alo

 

Komšije dodaju da su zanemele kada su sazanali da su deca stradala.

”Čuli smo da je troje dece bilo potpuno ugljenisano, dok je četvrto preminulo u bolnici u Pazaru. Naježili smo se, kolika tragedija nas je zadesila. Komšinica je slučajno prolazila pored zgrade i videla oca dečice kako gori na terasi”, kaže komšija.

Otac je pokušao da spase decu preko terase, međutim vrata su bila zaglavljena i on je počeo živ da gori.

”Čovek je živ goreo, vatra mu je bila na telu! Dozivao je pomoć, a pokušao je i da otvori vrata terase kako bi došao do svoje dece i spasio ih, ali nažalost nije uspeo, i pošto je i sam goreo skočio je sa terase”, navodi jedan očevidac.

Neko od slučajnih prolaznika je utrčao u zgradu i pokušao da pomogne nesrećnim ljudima, a cela scena je jezivo delovala.

”Otac, inače poreklom iz Egipta zadobio je teške opekotine i on je hitno transportovan za Beograd, dok je majka dečice, inače rođena Pazarka zadobila lakše povrede i nalazi se u pazarskoj bolnici”, kaže komšija.

Stanari zgrade imaju samo lepe reči za porodicu koju je jutros zadesila ova tragedija.

”Porodica se u zgradu doselila pre godinu dana, a čuli smo da im je stan kupio njen ujak. Skućili su se tu, i bili su pomalo zatvoreni, a pričali su isključivo na engleskom. Povređena žena je najbolji student na medicini, ali nije još uvek završila za doktora, mislim da je to ostavila po strani zbog dece”, ističe jedan od stanara.

Izvor:
Alo.rs