Vesti

LICEMERNU EU OČEKUJE RAZOČARENJE Rusija očitala bukvicu briselskim birokratama – Ko će da nam sudi?!

“Već je izdvojeno 12 milijardi evra o trošku evropskih poreskih obveznika. Povećanje finansiranja sukoba, nove isporuke naoružanja i opreme, povećanje kampova za obuku, proširenje programa obuke za Oružane snage Ukrajine – sve to dovodi do povećanja broja žrtava sukoba, uključujući i civile”, prenelo je ministarstvo.

Poslednji samit EU i Kijeva još jednom je potvrdio da, u cilju slabljenja Rusije i zadovoljavanja hegemonističkih tendencija SAD i NATO, Evropska unija nastavlja da podržava “neonacistički režim u Kijevu”, pružajući mu ideju o nekakvoj evropskoj perspektivi, iako time narušava sve kriterijume koji se zahtevaju od ostalih kandidata za ulazak u Uniju, ocenila je Zaharova.

EPA/ MAXIM SHIPENKOV

 

Na ovaj način, Brisel se, kako je kazala, solidariše sa totalnom represijom mišljenja koje ne odgovara kijevskom režimu, narušavanjem slobode govora, ali i prava jezičkih i drugih manjina u Ukrajini.

“Pozivi Brisela na mir su licemerni u uslovima kada se izjavljuje o spremnosti da se uloži u nastavak oružanih dejstava”, istakla je Zaharova.

U ovakvim uslovima je apsurdno i nemoralno govoriti o tribunalima u kojima bi se sudilo Rusiji za ono što se danas dešava u Ukrajini, saopštilo je ministarstvo.

Činjenica je da je Moskva bila obmanuta Minskim sporazumima, jer oni, kako su već priznali evropski političari, nikada i nisu trebali da dovedu do mira, podsetila je Zaharova.

“Što bi se reklo, a ko će da nam sudi?”, upitala je portparolka.

Zaharova je istakla da će Moskva postići sve ciljeve vojne operacije i da su svi pokušaji Zapada, koji se politički, finansijski i vojno kompletno uvukao u ukrajinski sukob, uzaludni.

“Sve učesnike okupljanja u Kijevu od 3. februara čeka veliko razočarenje. Moraće da odgovaraju i pred sopstvenim narodom, koje finansira ovu krvavu geopolitičku igru koju je Zapad započeo i koja se vodi ‘do poslednjeg Ukrajinca'”, poručili su danas iz Moskve.

Izvor:
Alo.rs