Vesti

Lidiji M. ukinut pritvor, utvrđeno da je dete umrlo pre porođaja

Telo bebe u pomoćnoj prostoriji kuće u Zemunu pronašao je njen bivši suprug  sredinom januara ove godine, nakon čega je, kako je ispričao za medije, pozvao policiju.

Lidijin bivši suprug naveo je da ona ne živi sa njim i njihovo četvoro dece od maja prošle godine.

Ona je saslušana u policiji nekoliko dana nakon što je njen bivši suprug pronašao telo bebe u zamrzivaču, kada je nameravao da ga očisti. Navodno, tada je priznala da je novorođenče njeno i rekla da ga je rodila mrtvo.

 

 

Nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu, određen joj je pritvor. Viši sud u Beogradu joj ga je ukinuo u ponedeljak, nakon što je tužilaštvo donelo naredbu o obustavi istrage, jer je dete umrlo pre porođaja, i predložilo da se ta mera ukine.

Naš izvor blizak istrazi kaže da u Lidijinom činu, da nakon porođaja u kući mrtvorođenu bebu stavi u zamrzivač, nema elemenata nijednog krivičnog dela.

Alo

 

– Čak i ako uzmemo za primer krivično delo povreda groba, u ovom slučaju nema elemenata tog dela, jer bi telo trebalo da bude sahranjeno, što u ovom slučaju nije učinjeno – kaže naš izvor.

Dodaje da bi eventualno Lidijinim slučajem mogao da se bavi Centar za socijani rad.

Alo

 

Više javno tužilaštvo ju je sumnjičilo da je, kako su tada saopštili, da je lišila života svoje novorođenče nepoznatog pola na taj način što je nakon što se porodila na podu kupatila u kući na navednoj adresi novorođenče zajedno sa posteljicom umotala u peškir, potom stavila u više PVC kesa, a zatim u zamrzivač u kući bivšeg supruga.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

 

 

Izvor:
Alo.rs