Vesti

Masakr nad porodicom Smiljanić: Ubio i dete na noši i za to je imao jezivo objašnjenje!

On je tada u Futogu ubio tročlanu porodicu Smiljanić – Dobrivoja, njegovu trudnu suprugu Miomirku i njihovo dete, trogodišnjeg Ivana.

Čolić, inače ratni veteran, umro je po povratku iz zatvorske teretane. Na putu ka ćeliji izgubio je svest, a komandir koji je bio sa njima u pratnji odmah je pozvao zavodskog lekara, koji je pristupio reanimaciji sve do dolaska Hitne pomoći. I lekar Hitne pomoći je nastavio sa reanimacijom, ali je nakon 45 minuta pokušavanja da se oživi, morao da konstatuje smrt. Pokazalo se da je preminuo od infarkta.

Čolić je bio osuđen na smrtnu kaznu, koja mu je, po njenom ukidanju, preinačena u 40 godina. Na slobodi je trebalo da se nađe 2036, kada bi imao 68 godina.

Masakr je izvršio 21. februara 1997. godine u novosadskom naselju Futog. Pozvonio je na vrata porodice Smiljanić. Vrata mu je otvorio Dobrivoje, kog je odmah likvidirao hicima iz “škorpinona” sa prigušivačem. Potom je naišla Miomirka, u koju je takođe pucao.

Ono što je šokiralo i najiskusnije policajce, a potom i čitavu javnost, bilo je to što je u dnevnoj sobi pronađeno i telo trogodišnjeg Ivana. Dete je sedelo na noši kada je ubica ušao, prišao mu, prislonio pištolj uz čelo i potegao oroz.

Alo! ekskluzivno otkriva ko je vođa “Pink pantera” za kojim tragaju Grci – Alo.rs

Tri tela oblivena krvlju nisu mu smetala da zatim izvrši ono što je i bio motiv surovog zločina – pljačku. Kako se ispostavilo, Čolić je iz stana pobegao sa koferom u kome je prema tvrdnji oca ubijenog Dobrivoja, bilo 100.000 maraka. Inspektori su u spavaćoj sobi Smilajnića pronašli dokaze za motiv – isečenu torbu. Inspektori su pretpostavili da je ta torba služila za držanje novca, ali i da je ta torba morala da bude isečena izuzetno oštrim nožem koji ne nosi svako. Na osnovu svega su shvatili da je ubica tražio novac.

Čolić je kasnije uhapšen zbog drugog dela, ali je jedan od zatvorenika kome se zločnac hvalio, to dojavio istražnim organima. On je otkrio i gde se nalazi “škorpion” kojim je izvršeno ubistvo. Inspektorima je Čolić od starta svakako bio sumnjiv, ali svedočenje zatvorenika i oružje koje su zahvaljujući njemu našli, zapečatilo je slučaj.

Ispostavilo se da je mladić koji je otkrio sve o Čolićevom zločinu znao ubicu odranije i da je upravo onpredložio da opljačkaju kuću Dobrivoja Smiljanića. Ali, kako se kleo inspektorima, nije znao da će iko biti ubijen. Opisao je kako je čekao Borislava u kolima ispred kuće ubijene porodice, a da je on “krvavih očiju” ušao u vozilo nakon nekog vremena i priznao mu da je sve pobio, pa i dete, jer “ne ostavlja svedoke za sobom”. Potom je i mladiću pripretio da ćuti da ne bi i on “popio metak”.

Masakr u Futogu smatra se jednim od najjezivijih poslednjih decenija u Srbiji.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA  

Izvor:
Alo.rs