Vesti

Netačne informacije pojedinih medija o incidentima na periferiji Kruševca

– Policijskoj upravi u Kruševcu prijavljen je jedan događaj razbijanja prozorskog stakla i policijski službenici su odmah izašli na teren i ustanovili da su izvršioci deca. O svemu je obavešteno Više javno tužilaštvo u Kruševcu koje je kvalifokovalo krivično delo uništenje i oštećenje tuđe stvari koje se goni po privatnoj tužbi.

MUP OD SADA I NA TIKTOKU Zapratite ih ovde i saznajte sve o radu policije

Budući da su izvršioci deca koja se po zakonima krivično i prekršajno neodgovorna lica, obavljen je razgovor sa njihovim roditeljima, a nakon toga su oštećenom čoveku ustupljeni podaci roditelja u cilju obeštećenja. Takođe, Policija je o događaju dostavila i izveštaj Centru za socijalni rad u Kruševcu.

Podsećamo i da je policija veoma brzo nakon dva pomenuta razbojništva izvršenih u prodavnici pronašla i uhapsila izvršioce, o čemu je javnost obaveštena saopštenjem.

Ističemo da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova obavljaju redovnu patrolnu delatnost na području Policijske uprave Kruševac i da sve poslove iz svog delokruga obavljaju zakonito, profesionalno i apelujemo na medije da ne objavljuju neistinite i neproverene informacije i time obmanjuju i uznemiravaju građane.

Takođe, podsećamo medije da se uvek mogu obratiti MUP-u sa pitanjima u vezi svih događaja iz oblasti bezbednosti građana i imovine, kako bi informacija bila potpuna i istinita.

Pripadnici Policijske uprave Kruševac nastaviće da ispunjavaju svoju ulogu u društvu. kao ljudi i kao profesionalni pripadnici službe bezbednosti – kaže se u saopštenju Policijske uprave Kruševac.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

 

Izvor:
Alo.rs