Vesti

OTAC MASOVNOG UBICE POKUŠAO SAMOUBISTVO U ĆELIJI!

Vladimir K., otac maloletnog masovnog ubice Koste K. (13), koji je ubio devet osoba u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar danas je u ćeliji pokušao samoubistvo!

Kako ekskluzivno Informer saznaje on se zaleteo i svom snagom udario glavom u zid u pritvoru Okružnog zatvora (CZ)!

Vladimira su stražari hitno prebacili u zatvorsku bolnicu koja se nalazi u okviru Centralnog zatvora u Bačvanskoj ulici u Beogradu.

Vladimir je medicinski zbrinut i nije u životnoj opasnosti.

Dobro upućen izvor našeg lista kaže da je Vladimir nakon hapšenja smešten na prijemno odeljenje beogradskog Okružnog zatvora.

– Na prijemnom odeljenju može ostati do 30 dana. On je do trenutka pokušaja samoubistva poštovao kućni red, nije pravio incidente, ali videlo se da teško podnosi celu situaciju, zbog čega je, po potrebi, uzimao lekove za smirenje. Slabo je komunicirao sa cimerima i stražarima. Pošto je istraga u toku, nema pravo na posete porodice i može da viđa samo advokata – objašnjava naš sagovornik, i dodaje:

– Vladimir je juče psihički pukao i pokušao je da se ubije, tako što se, naočigled cimera, iznenada zaleteo u zid i udario glavom. Odmah su reagovali stražari i Vladimir je dobio adekvatnu medicinsku pomoć.

Kostin otac se, inače, tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti pošto je njegov sin kobnog jutra, 3. maja, iz porodičnog sefa uzeo dva očeva pištolja i njima pobio đake i portira. Vladimir, koji je ugledni radiolog, saslušan je 5. maja u Višem tužilaštvu u Beogradu i tom prilikom je bio veoma uznemiren i potresen zbog jezivog pokolja koji je napravio njegov sin.

– On je tada negirao odgovornost za Kostine postupke iako je bio veoma utučen zbog toga što se desilo. Priznao je da je ranije vodio sina na “Ersoft”, pravdajući se da to nije zakonom zabranjeno za decu tog uzrasta. Takođe je istakao da je sve svoje oružje držao zaključano u sefu i da ne zna kako je Kosta saznao šifru. Zbog Vladimirovog teškog psihičkog stanja saslušanje je tada u nekoliko navrata prekidano kako bi došao sebi. Na kraju višesatnog iznošenja odbrane okrivljeni je rekao da mu nije jasno zašto je njegov sin pobio drugare i portira i samo je dodao: “Ja sam mrtav čovek” – rekao je naš izvor.

Što se tiče Kostine majke i sestre, njih dve su odmah posle masakra, iz straha, napustile porodični stan na Vračaru i sklonile se na nepoznatu lokaciju. Kostina mlađa sestra, koja je kao i on pohađala OŠ “Vladislav Ribnikar” i išla u četvrti razred, po svemu sudeći, neće ostati u toj školi.

Kosta je, kako je utvrđeno istragom, uoči krvavog pira uzeo dva očeva pištolja iz sefa, za koji je znao šifru, i napravio je četiri Molotovljeva koktela, što je sve stavio u ranac i krenuo u krvavi pir. Na ulazu u školu ubio je pripadnika obezbeđenja Dragana Vlahovića i još tri devojčice koje su se zatekle kod ulaza. Zatim je u hodniku zamenio okvir s municijom u pištolju i ušao u učionicu u prizemlju, gde je Kostino odeljenje 7/2 imalo čas istorije. Tamo je najpre ranio u ruku i stomak nastavnicu Tatjanu Stevanović, pa se okrenuo i zapucao ka deci. Likvidirao je petoro mališana i ranio još šestoro, nakon čega se predao, rekavši da je pobio decu “jer je psihopata”.

Vladimir je, inače, uhapšen samo nekoliko sati nakon što je njegov sin počinio nezapamćen masakr, pucajući iz očevog oružja, a Kosta je odmah posle zločina završio u psihijatrijskoj bolnici, pošto nema punih 14 godina i krivično je neodgovoran.

Izvor: Informer.rs