Vesti

PORODICA TODOSIJEVIĆ IZGUBILA SVE U POŽARU U KREMNIMA “Mama, sada smo beskućnici!”

Obradinka Todosijević sa svojom decom, petomesečnom bebom i devetogodišnjim sinom Markom, čija je porodična kuća u Kremnima kod Užica izgorela u utorak, privremeno je smeštena kod tetke u Užicu. Njen muž Nebojša i majka Stanojla se oporovljaju u užičkoj bolnici od opekotina koje su zadobili u ovom požaru. Grad Užice je za prvu pomoć ovoj porodici izdvojilo milion dinara i javna preduzeća će pomoći u svim radovima.

Obradinka ili Olja kako je svi zovu u Kremnima kaže da su potpuno materijalno uništeni.

– Za deset minuta sve je nestalo. Jedino je dobro što smo svi živi…- kaže sa drhtavim glasom Olja.

foto: Z. G.

 

Kaže da je bila napolju kada je došlo do požara.

– Izašla sam da nahranim ovce. Odjednom sam videla dim iz kuće i čula kako je nešto jako puklo. Onda je muž sa bebom u rukama istrčao kroz balkon, a i majka je izašla. Nebojša se onesvestio nakon toga. Došli su vatrogasci, ali bilo je kasno, sve je izgorelo, sve što smo imali – dodala je Olja.

Ona kaže da je došlo do eksplozije plinske boce.

– Muž mi je rekao da je bilo prvo neko šištanje, a onda eksplozija. Plinska boca je bila u šporetu, ali šporet je bio isključen. Imali smo struje. Stvarno ne znam šta je uzrokovalo da boca eksplodira. Vatra je brzo zahvatila lamperiju, nameštaj i sve ostalo. Muž je sa bebom u rukama razvalio vrata na balkonu i iskočio. Beba ima malo opekotina po čelu, muž opekotine drugog stepena po glavi i rukama, a majka opekotine prvog stepena. Htela sam da ih obiđem, ali posete nisu dozvoljene. On nema telefon, evo ga kod mene, a moj telefon je izgoreo u požaru. Lekari kažu da su dobro i da će za koji dan izaći – kaže Olja.

Nakon požara Olja je sa bebom u rukama koja je bila samo u bodiću, potpuno bespomoćno gledala kako joj nestaje nešto što je sticano preko pola veka. Od objekta koji je bio pola brvnara, pola od cigle, ostalo je samo zgarište.

Izvor:
Alo.rs