Vesti

Pretukli 12-godišnjaka jer nije hteo da bude deo dogovorenih tuča

Od udaraca po glavi dečak ima hematom, podlive i modrice i trenutno je na kućnom lečenju, kaže majka pretučenog dečaka S. D. (47).

Majka pretučenog dečaka S. D. (47) za Internet portal RTS-a kaže da njen sin nije hteo da učestvuje u grupnim tučama i tzv. borbama petlova koje organizuju njegovi vršnjaci i malo starija deca iz drugih razreda OŠ “Rifat Burdžović – Tršo” u Tutinu poslednjih meseci. I da je napad na njega bio “kazna” što je odustao od učestvovanja u tuči.

SEVALE PESNICE U TRAMVAJU NA BANOVOM BRDU Snimljena krvnička tuča putnika u Požeškoj (VIDEO)

Od udaraca po glavi dečak ima hematom, podlive i modrice i trenutno je na kućnom lečenju, kaže majka pretučenog dečaka. Ona je u strahu od novih napada kada dečak ponovo krene na nastavu.

Dečakova majka kaže da je, dok još nije pokrio lice rukama, dečak video beli predmet kojim ga je napadač udarao.

Ona je medijima rekla: “Moj sin misli da je reč o bokseru jer su ga udarci veoma boleli.”

Policija, s druge strane, nema saznanja da je neko od počinilaca imao neko hladno oružje prilikom napada.

Učenici koji su pretukli B. D. (12) saslušani su u policijskoj stanici u Tutinu kao i dečak B. D., žrtva vršnjačkog nasilja koji je posle lekarskog pregleda u bolnici u Novom Pazaru i sam dao izjavu u policijskoj stanici.

Više javno tužilaštvo je obavešteno o slučaju vršnjačkog nasilja i po nalogu Tužilaštva policijski izveštaj je prosleđen Centru za socijalni rad, koji će se nadalje baviti vinovnicima tuče jer je reč o deci koja imaju manje od 14 godina.

Kako nisu ni mlađi maloletnici (14-16), ne podležu ni krivičnoj ni prekršajnoj odgovornosti.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA  

 

Izvor:
Alo.rs