Vesti

Stric stradalih mališana iz Novog Pazara moli za pomoć!

Podsetimo, u stravičnom požaru juče se ugušilo četvoro dece starosti od šest meseci do pet godina, dok je njihov otac Abudlrahim, egipatskog državljanstva, u teškom stanju.

Majka Amra A. je u stabilnom stanju i van životne opasnosti je.

– On je nažalost još u kritičnom stanju, nesvestan je, odložili su transplantaciju kože za četvrtak, jer donori koji su došli nažalost ne odgovaraju, sada tražimo nove donore. Dolazim sutra u Srbiju i moj brat će takođe doći u narednim danima i nadamo se da ćemo mi donirati kožu – priča potrešeni Ahmed, brat oca stradalih mališana.

Hitno prebačen u KBC Zvezdara – Alo.rs

Brat od Abdulrahima je zamolio sve ljude da se jave u bolnicu ukoliko su voljni da doniraju kožu.

– Molim sve ljude koji žele da doniraju kožu da se jave, jer je hitno, kako je doktor rekao, ukoliko operaciju odlažemo biće opasnije po mog brata i može se najkasnije desiti u četvrtak. Ukoliko imaju između 18 i 60 godina, nisu hronični bolesnici i želeli bi da pomognu mom mlađem bratu, potrebno je da se urade testovi kako bi se proverilo da je koža odgovarajuća, koji traju oko 30 minuta i da donor nema tetovaže – rekao je Ahmed.

Još uvek nije poznat uzrok požara, a pretpostavlja se da je vatra buknula zbog grejalice. Kako je saopštio MUP, vatra je izbila mnogo ranije pre dojave. Jedno dete je davalo znake života, pokušana je reanimacija, ali nažalost deci nije bilo spasa.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

 

Izvor:
Alo.rs