Vesti

U filmskoj pljački macolom razbili izlog

Prema njihovim rečima postoji mogućnost da je pronađen dragulj čija je vrednost čak 27 miliona evra!

U junu prole godine na sajmu umetnosti i ankviteta TEFAF u Holandiji, navodno Pink Panteri iz Srbije su u spektakularnoj pljački, pomoću macole razbili izlog i ukrali jedinstveni dragulj vredan 27 miliona evra.

Kako navodi holandski portal De Telegraaf, za sada nije poznato da li je pronađen dijamant koji je vredan 27 miliona evra ili je u pitanju neki drugi nakit.

– Više od 20 holandskih inspektora već osam meseci traga za počiniocima koji su odneli nakit. Tokom svih meseci sarađuju sa Interpolom, Evropolom i drugim zemljama sveta, kao i sa balkanskim zemljama – piše holandski portal.

Kako navode tamošnji mediji, za sada nije objavljeno da li je policija pronašla žuti dijamant koji je vredan 27 miliona evra, ili je u pitanju neki drugi komad nakita koji su ukrali tom prilikom.

Istražitelji nisu otkrili gde je nađen nakit, koji, kao i kako napreduje potraga za poznatom grupom lopova.

– Utvrđeno je da osumnjičeni pripadaju bandi Pink Pantera, koja je odgovorna za brojne velike pljačke u Evropi poslednjih decenija – navode holandski mediji.

Istraga se fokusira na analizu dostupnih snimaka, izjave svedoka, forenzičkih tragova, puteva za bekstvo, mesta stanovanja i vozila za bekstvo. Istražitelji navode da je za njihovo hvatanej raspisana nagrada od 500.000 evra. 

Kako su naveli holandski mediji, ova pljačka skupocenog dijamanta je i dalje u fokusu medija, ali najviše ljudi umetničkog sveta, koji uskoro imaju novi sajam nakita i antikviteta TEFAF u Holandiji.

– Sajam će se održati ovog meseca i umetnici su zabrinuti, jer je pljačka izvedena i pored velikog sigurnosnog i bezbedonosnog sistema – navodi se.

Skupoceni dijamant nalazi se na ogrlici, a pripada Džoelu Arturu Rozentalu (80) jednom od najvećih i najcenjenijih dizajnera nakita na svetu.

– Ukradena ogrlica je sa žutim dijamantom kanarinca. Ovo je najveći i najvredniji kamen sajma. Međutim, sajam umetnosti i antikviteta nije hteo ni da potvrdi, ni da demantuje ovaj izveštaj – preneo je ranije ovaj holandski portal.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

 

Izvor:
Alo.rs