Vesti

U Specijalni sud stigao i Dejan Lazarević!

Optuženi advokat Dejan Lazarević stigao je u Specijalni sud u Beogradu gde bi danas trebalo da se održi pripremno ročište pred početak suđenja organizovanoj kriminalnoj grupi Darka Šarića.

Jučerašnje suđenje odooženo je zbog izostanka jednog od advokata odbrane. Suđenje koje je trebalo da se održi krajem februara je odloženo zbog izostanka dvojice branilaca. Lazarević je došao iz kućnog pritvora, pošto mu je Apelacioni sud ukinuo pritvor u petak 17. februara i odredio mu zabranu napuštanja stana uz elektronski nadzor (nanogicu). Sa slobode su došli i Aleksandar Bošković i Danilo Odović.

Ostali optuženi u ovom procesu se nalaze i dalje u pritvoru, ili su u bekstvu. Pored Šarića i Lazarevića još 13 osoba optuženo je, pored ostalog, za teško ubistvo. Danas bi trebalo da bude održano pripremno, koje je zatvoreno za javnost, a na kojem će tužilaštvo i odbrana predložiti sudu svoje dokaze, nakon čega će se okrivljeni izjasniti o krivici. Nakon ovog ročišta sud će zakazati početak glavnog pretresa (suđenje), kojem će javnost moći da prisustvuje, a okrivljeni da detaljni iznwsu svoju odbranu.

Pored Šarića i Lazarevića optuženi su i Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović, Milan Vučinić, Arsa Šarić i Duško Šarić.

Prema optužnici Tužilaštva za organizovnai kriminal, vođa ove grupe je Darko Šarić,koji je kako se sumnj, stvorio plan delovanja da se iz bezobzirne osvete ubije Nebojša Joksović, svedok saradnik u krivičnom postupku koji se protiv Šarića i drugih vodio zbog krijumčarenja kokaina. Kada u tome nisu uspeli, Šarić je kako se sumnja, izdao nalog da se preduzmu radnje koje su bile usmerene na diskreditaciju Joksovića da eventualno izgubi status svedoka saradnika. Tužilaštvo grupu tereti za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izrađivanje i nabavljanje oružja i sredstava namenjenih za izvršenje krivičnog dela, izazivanje opšte opasnosti, lažno prijavljivanje, zloupotreba službenog položaja i krivično delo iz člana 98 Zakona o tajnosti podataka.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

 

Izvor:
Alo.rs