Vesti

Vatra progutala još dvoje dece!

Samo dva dana nakon stravičnog požara u Novom Pazaru, u kojem je stradalo četvoro dece, slična tragedija pogodila je Staru Moravicu kod Bačke Topole. Dvoje dece uzrasta od godinu i tri godine stradalo je juče oko 8.20 u sati kada je vatra progutala njihovu porodičnu kuću!

Foto: Printscreen/RTS

 

Požar je izbio u domaćinstvu u kojem boravi višečlana porodica. U tom trenutku u kući je bio Danijel I. sa četvoro dece. Njega je buktinja probudila i uspeo je sa dvoje dece da iskoči kroz prozor. Nažalost, još dvoje ostalo je zarobljeno u kući.

Majka bila u prodavnici

Majka nastradale dece je u trenutku požara bila u prodavnici.

– Jedna žena je dotrčala i rekla da je izbio požar – rekla je uplakana majka.

Kako je ispričala, odmah je krenula ka svojoj kući i zatekla užas.

– Krenula sam nazad, ali je već bilo kasno. Tad sam videla moje dve bebe – jecajući je izgovorila majka stradalih mališana.

Vatrogasci su po prijemu poziva stigli u roku tri minuta, ali za najmlađu decu, nažalost, nije bilo spasa.

– U toj kući živi još četvoro dece, ali su srećom oni u tom trenutku bili u školi. Stradali su najmlađi dečak i devojčica, koji su se najverovatnije ugušili od dima. Sumnja se da je do požara došlo nakon što je neka iskrica ispala iz ložišta šporeta na drva. Vatra se brzo proširila i zahvatila celu prostoriju, a zatim i ostale dve – kaže izvor Alo!, i dodaje da će se tek po obavljenom uviđaju znati pravi razlog tragedije.

Izgoreo u vikendici

Još jedna osoba stradala je juče u požaru koji je izbio u selu Gornja Prlita kod Zaječara. Požar je prijavljen ujutru oko 9 sati, a vatrogasci su ga ugasili oko 10.30. Identitet osobe koja je stradala u vikendici još uvek nije poznat, kao ni uzrok požara.

Tokom jučerašnjeg dana brojna rodbina i prijatelji porodice u kojoj se tragedija dogodila okupila se ispred kuće. Članovi porodice od šoka i tuge su samo odmahivali glavom. Otac Danijel I. nemo je sedeo na ulici zagledan u zgarište na kom mu je stradalo dvoje dece.

– Čuli smo da je buknuo požar, izašli smo napolje i zatekli smo policiju, Hitnu pomoć i vatrogasce. Crn i gusti dim kuljao je iz kuće kojoj nije moglo da se priđe. Porodica je tu kuću dobila kao socijalnu pomoć, sada je u požaru sve izgorelo – rekle su komšije.

Društvene mreže

 

 

Užas kod Sopota

Petogodišnjak se udavio u septičkoj jami!

 

Dečak N. N. (5) udavio se u jami punoj vode u dvorištu porodične kuće u mestu Rogača kod Sopota dok mu je otac Zoran (40) bio u kući!

Tragedija se dogodila u ponedeljak oko 14. 20 sati kada je mališan, kako se sumnja, igrajući se u dvorištu upao u jamu.

– Dečak je upao u rupu koja je trebalo da bude takozvana septička jama, a koja je bila napunjena vodom. Slučaj je prijavio otac dečaka, koji je uspeo sina da izvuče iz jame, ali nažalost prekasno – rekao je izvor.

On je dodao da je nastradali dečak imao mlađu sestru, o kojoj je brigu preuzeo Centar za socijalni rad.

Komšije su rekle da je Zoran N. vredan i požrtvovan otac.

– Kupio je kuću u centru sela, koju je otplaćivao na rate. Sređivao je kupatilo i zbog toga su majstori dolazili da iskopaju septičku jamu – objašnjavaju oni, i dodaju:

– Nažalost, ta jama nije bila potpuno ozidana, ni pokrivena. Inače dečak je živeo s ocem i sestrom, a majka ih je ostavila – rekao je jedan od komšija unesrećene  porodice.

Kako kažu, majka ih je pre godinu dana odvela sa sobom, ali ih je ubrzo vratila ocu. – Rekla mu je: „Ili ti uzmi decu ili ću ih dati u dom.“ S druge strane, on je radio noćnu smenu u pekari u Mladenovcu, pa je zbog toga angažovao ženu da ih čuva.  Čuo sam da je presvlačio mlađu devojčicu kada je sin istrčao u dvorište i upao u jamu. On je 25. marta trebalo da napuni šest godina – priča komšija.

 

Društvene mreže

 

Otac je jedva smogao snage da prokomentariše da je baš juče prodao dva konja, kako bi imao novca da prehrani decu, a sada sprema dve sahrane.

Alo/ M. J.

 

Podsetimo, samo dva dana ranije četvoro dece je stradalo u požaru u Ulici 12. srpske brigade u Novom Pazaru. Živote su izgubili beba stara šest meseci, blizanci stari tri godine i petogodišnje dete. Otac je zadobio teške opekotine na 50 odsto tela, dok je majka prošla s lakšim povredama. Sumnja se da je ovu tragediju izazvala grejalica u dečjoj sobi.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

Izvor:
Alo.rs