Vesti

Zaustavljeno 27 pijanih vozača! – Alo.rs

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini, u kontroli saobraćaja tokom vikenda na teritoriji Pomoravlja, alkotestirali su 4.036 vozača i isključili iz saobraćaja 27 koji su vozili pod dejstvom alkohola, a jedan vozač je zadržan zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

– U Jagodini je zadržan vozač automobila „senika“ (33) koji je, vozeći sa 3,23 promila alkohola u organizmu, izgubio kontrolu i sleteo sa puta, kao i vozač „fijata“ (36) koji je, upravljajući sa 1,83 promila alkohola, udario u dva parkirana vozila i oštetio ih – saopštila je Policijska uprava u Jagodini. 

Kako su naveli, saobraćajna patrola u Ćupriji odredila je zadržavanje muškarcu (64) koji je, vozeći „škodu“ sa 1,77 promila alkohola, retrovizorom udario u „audi“ kojim je upravljao mušakarac (35), a koji se kretao iz suprotnog smera.

Za godinu dana 40.000 prestupa – Alo.rs

– Policija je u Svilajncu iz saobraćaja isključila vozača „rovera“ (54) koji je vozio sa 2,12 promila alkohola u organizmu, a u Jagodini vozače „fijata“ (60) i „renoa“ (53) sa 1,51 i 1,47 promila alkohola i njima je određeno zadržavanje – dodato je u saopštenju.

Takođe, u Paraćinu su zadržani vozači „mercedesa„ (34) i „opela“ (62) sa 1,28 i 1,43 promila alkohola, kao i biciklista (58) sa 1,23 promila, a u Despotovcu vozač „renoa“ (47) pod dejstvom opijata i benzodiazepina.

Saobraćajna policija sankcionisala je 153 prekršaja prekoračenja brzine, 116 prekršaja nevezivanja sigurnosnog pojasa, 17 prekršaja nepropisne upotrebe mobilnog telefona i 23 prekršaja nepropisnog prevoza dece.

– Sankcionisana su i 23 pešaka koji su prelazili kolovoz van pešačkog prelaza ili tokom prelaska pešačkog prelaza koristili mobilni telefon. U cilju unapređenja bezbednosti, saobraćajna policija će nastaviti sa pojačanim kontrolama s posebnim akcentom na otkrivanje prekršaja koji su i najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda – navedi policija koj aapleju na sve učesnike u saobraćaju. 

Apelujemo na vozače da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

 

Izvor:
Alo.rs